zondag 7 april 2019

Eerste social van het jaar.

Na een lange periode niet op karper gevist te hebben was het zondag dan zover, de eerste social pensessie met Edwin en Ferry. Dat het deze dag meer dan een social alleen zou worden.................................
Al na twee minuten mocht ik de eerste op de mat verwelkomen! Een prachtig vol schubje die mijn voorgevoerde stek niet kon weerstaan. Wat zou de dag brengen :-)


  

Niet heel veel later haakte ook Ferry zijn eerste vis. Deze was ook lekker gevuld en een slag groter dan die ik had gevangen. Maar het topstuk moest nog komen! Omdat wij met de penhengel op stap waren struinen wij de voorgevoerde stekken af en was Ferry de eerste die weer een karper ving. Stuk voor stuk leuke vissen en weer door. Inmiddels aangekomen bij de laatste stek, die ook iets meer water te bevissen had, was het de beurt aan Edwin die tot dat moment nog geen aanbeet had gehad. Maar binnen no time had hij er twee in zijn net.


 Een aantal karpers en één brasem verder (ja, ik weer pffff), kreeg Ferry wederom een aanbeet en wat een buffel was dat zeg. Dit soort vissen zie je sporadisch in de Beemster polder. Toch wel onder de indruk en super blij ging hij er mee op de foto, als een echt fotomodel hahahaha. Maar dat mocht want dit was toch wel een heel beste buffel die hij gehaakt had.


Deze stek bracht ons een stuk of 6 vissen en viel toen helemaal stil. Eigenlijk waren de stekken die we zouden afromen op, maar ik had de avond ervoor ook nog even wat gevoerd op wat wij inmiddels Ed's Place noemen en niet voor niks!
Ed is hier de echte slachter, hij weet precies waar de karpers zich ophouden en ook deze keer was hij weer heer en meester.
Het was inmiddels 12.15 uur en tijd om te stoppen. Totaal toch 20+ karpers gevangen, van groot tot klein maar met het juiste (lichte) materiaal is het ook heerlijk zo'n kleintje te vangen.

Till we meet again!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten