zaterdag 14 april 2018

5 dagen België

Het begon in 2017, een post van Ids op Facebook dat hij wel eens naar Blues Lake wilde. Na over en weer contact was het binnen een kwartier geregeld. De tweede week van april moest het gebeuren van zondag tot en met donderdag Blues Lake 2 geboekt via de  Vissende Hollander. Zaterdag na het sluiten van zijn winkel kwam Ids naar mij toe en bleef slapen zodat wij zondagmorgen vroeg konden vertrekken. Het enige wat nog even moest gebeuren was de bus inladen en gaan met die banaan.

Het was een kleine 2 uur rijden en wij kwamen rond 09.30 uur aan. De afgesproken tijd was tussen 10.00 - 12.00 uur en dus was de beheerder nog niet ter plaatse. Wij gingen alvast het complex verkennen en hadden de stekkeuze al bepaald. Nu bleek het dat ook 2 Engelsen een plek hadden geboekt op hetzelfde water maar nog niet waren gearriveerd. Lang verhaal kort makend zijn zij helemaal niet gekomen en hadden wij het water voor ons zelf!

De stek die wij hadden gekozen was stek 2, de middelste van 3. Ids zou 3 hengels naar links vissen en ik 3 hengels naar rechts. Samen de tactiek doorgenomen hoe en waar de hengels te droppen. Een rondje rond het meer leerde ons dat de meeste vis lag te zonnebaden aan de linkerkant van het meer. Dat was achteraf ook niet zo gek omdat daar vorig jaar de overhangende en in het water hangende bomen zijn verwijderd, maar de vissen zochten daar blijkbaar toch nog naar hun 'veilige zone'. 
Iets voor vijven kwam de eerste verlossende run van de meest rechtse hengel van Ids, een klein spiegeltje van een kilo of 6-7 zag het net. 

Omdat wij om en om vissen, was de volgende voor mij. Deze kwam pas de volgende dag rond het middaguur. Een oersterke schub van 11 kilo gaf  goed strijd maar moest het uiteindelijk toch afleggen. Ook ik was van de nul :-)

Uiteindelijk hebben wij 11 vissen weten te landen en hebben er 3 verspeeld waaronder, naar het zich liet aanvoelen en zien, een van de topvissen van het water :-(

Wij hebben een heerlijke 5-daagse gehad met een paar mooie vissen. Helaas lag het gemiddelde gewicht wat aan de lage kant, ongeveer 10 kilo maar dat mocht de pret niet drukken. Hieronder een korte impressie van onze sessie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten