zondag 3 september 2017

Laag water???

De titel zegt het al, aangekomen in de Beemsterpolder stond het water erg laag. En dat kon ik niet helemaal rijmen met de hevige regenval van afgelopen woensdag. De boeren zullen dus waarschijnlijk volop aan het pompen geweest zijn. Nou zijn de poldersloten hier al niet erg diep dus het werd wel een uitdaging de karper te vinden.
Met Ferry en Edwin afgesproken om 's ochtends even whats app contact te zoeken maar niet te vroeg want wij hadden alle drie een feessie de avond ervoor.
Ik was redelijk vroeg uit de veren en om 08.55 uur het verlossende pingetje. Het was Ferry met de vraag 'zullen we nog?'.  Dat soort vragen hoef je mij niet te stellen maar vanaf de kant van Edwin bleef het stil. Ik denk dat hij nog met een kater is zijn nest lag!

Omdat wij over 14 dagen een nachtje pakken op een stek die voor ons wel bekend is maar nog nooit met een statische montage gevist hebben, spraken Fer en ik eerst op die stek af om wat afspraken te maken over de exacte plek en welke stekken voor te voeren.

Maar goed, terug naar de Beemster. Op de heenweg hebben we een viertal stekken aangevoerd op een kruising en daarna door naar een stek die eigenlijk altijd vis oplevert. Ook daar stond het water erg laag maar na een half uurtje kreeg ik een aanbeet, aanslaan en hangen en weer los. Fuckerdefuck, het bleek de enige aanbeet dus snel inpakken en naar de aangevoerde kruising. Ferry bleef nog heel even want hij had ook de spinhengel mee en wilde het nog even proberen.
Ik dus alvast naar de kruising, hengel insteken en een maiskorrel op de haak. Hij lag nog geen 2 minuten en kabammmm, hangen. De vis dook direct de duiker in wat het spannend maakt want de wallenkant is behoorlijk steil en ik moest hem uit de duiker zien te trekken. Hierbij gleed ik bijna te water hahahaha. Uiteindelijk de vis geland maar omdat Ferry er nog niet was en ik de vis zo snel mogelijk terug wilde zetten, moest ik een 'mat foto' maken.

Het was taai zoals het eigenlijk al het hele seizoen taai is in de polder. Maar gelukkig toch nog een visje weten te haken. Op naar de volgende korte pensessie.

1 opmerking:

  1. Helaas deze bul moeten missen. Het was gezellig, maar de vangsten waren verre van goed.

    BeantwoordenVerwijderen