maandag 6 juni 2016

Te warm om te klussen

Vandaag was mijn roostervrije dag en omdat ik de laatste weken lekker bezig ben thuis zou ik ook deze dag aan de klus. Ik moest eerst voor 07.00 uur wat geleend gereedschap naar mijn werk terugbrengen. Maar verdomme, wat is het warm en het nog niet eens 08.00 uur! Ik besluit om niet te gaan klussen maar om met mijn penhengel langs de waterkant te vertoeven.

Op de terugweg van mijn werk naar huis rij ik bijna iedere dag langs prachtig viswater met vele duikers.

Ik besloot dan ook om hier een paar voerplekjes aan te leggen om die vervolgens af te romen. Hengel in orde gemaakt en de pen gaat te water. Nog geen 10 minuten later verschijnen er twee immens grote trekkers met een maaiarm eraan. Je raadt het al, de berm wordt gemaaid. Ik kon de boel weer inpakken pffffff.


Toch maar weer even naar de Beemster gereden. Twee voerstekjes aangelegd en de hengel pakken. Voorzichtig drop ik mijn aas aan de rand van de voerplek en er is activiteit. Helaas wordt mijn maiskorrel niet gepakt. Dus naar voerstek 2. Ik hoorde verderop in de sloot dat de karpers nog volop in de paai zitten. Het duurt wel lang maar dat kan ook niet anders met dat wisselvallige weer.
Ook op stek 2 bleef het stil dus weer naar stek 1. Hier was nog steeds activiteit. Dus heel voorzichtig mijn korrel te water maar nu midden op de voerplek. Kort daarna trok mijn pen weg, aanslaan en kabammmm hangen. De vis komt direct omhoog en zag direct dat het om een beste karper ging. Maar tegelijk op dat moment schoot de haak los, niet goed gehaakt fucker de fuck!!!

Gelijk klaar in de Beemster en door naar Purmerend. Daar zijn een aantal stadswatertjes waar ik zo'n 35-40 jaar geleden voor het eerst viste. Ik besloot eerst even te kijken of ik karper kon spotten en bij een klein lelieveldje zwommen 3 karper langzaam heen en weer.


Gelijk een voerplekje aangemaakt en de hengel uit de auto gehaald. Ik kwam weer bij de stek en ze waren er nog steeds dus heel langzaam de maiskorrel laten zakken. De maiskorrel had volgens mij nog niet eens de bodem geraakt en werd al gepakt. De dobber schoot er als een vuurpijl vandoor en hangen. Yesss, een prachtig gevecht volgt want de vis wil het lelieveld in en ik niet! Na een kleine 10 minuten de vis in het net. Superblij bewonder ik een prachtige maagdelijke schub van ongeveer een pondje of 8-9. Ik heb helaas geen foto van de vis gemaakt maar geloof mij, was maagdelijk.
Daarna nog 2 wegtrekkers gehad maar misgeslagen. Al met al ff lekker gevist.

Excuus voor de matige beelden.
2 opmerkingen:

  1. Tjezis, van die beelden krijg ik bijna een wegtrekker ;-D Zeker bijzonder om in die vijver een maagdelijke vis te pakken. Buit is weer binnen dus weer lekker aan de klus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja was lekker Fer, altijd lekker om op een druk bevist stadswater een maagdelijke vis te vangen!

    BeantwoordenVerwijderen