vrijdag 17 juni 2016

Nieuw aasje voor de pen

De laatste tijd is het taai om zowel in de polder als in het karperputje een karper te vangen. Het lukt vaak wel maar het is echt buffelen.
Zo was ik afgelopen donderdag aan het werk en was er 's middags helemaal klaar mee.

Dus een paar uurtjes eerder naar huis en de polder in. Ik zou en moest een karper vangen tussen al dat gewerk en geklus door.
Voerplekjes aangemaakt en hengel gereed maken. Op de eerste stek activiteit dus drop mijn maiskorrel er vlak in de buurt.  Dobbertje danst, beweegt en loopt langzaam weg. Kabammmm hangen, maar helaas een flinke voorn had toegehapt.
Zo volgeden er nog 3 en raakte ik er aardig klaar mee. Toch nog even aan de andere kant het stekkie afromen. Aasbelletjes te over dus de hoop kwam weer terug. Maar mijn geduld werd tot het uiterste op de proef gesteld. Uiteindelijk schoot mijn dobber als een raket onder. Aanslaan en hangen!
Ik zag al heel snel dat het om een klein karpertje ging, kwam snel aan de oppervlakte. Zo wild als hij was schoot hij alle kanten op en uiteindelijk nog los ook pffff. Ik had er genoeg van en ben naar huis gegaan.

Toch zat het mij niet lekker en ben ik bij thuiskomst direct een nieuw aasje gaan maken. Mais doet het erg moeilijk dus weer eens wat anders proberen.
'S avonds werd ik ongeduldig en had geen rust dus mijn aasje en de penhengel gepakt en even naar de plaatselijke karperput.

Aangekomen 1 voerplek aangemaakt omdat ik geen zin had om te struinen. Achter het riet, wat altijd een hotspot is, mijn aasje gedropt en wachten maar. Het duurde niet lang voordat de eerste vis zich meldde. Dobber gaat onder, aanslaan en mis. Wat een domper, maar ach ik zit amper 10 minuten. Dus weer een nieuw aasje eraan en op dezelfde plek. Langzaam begint mijn pennetje te dansen in het zonlicht om vervolgens heel langzaam weg te lopen. Ik sla aan, voel weerstand en direct daarna weer een rechte stok in mijn hand, FUCK!
Maar goed, weer een nieuw aasje erop en terug op dezelfde plek. Gelijk weer wat lokvoer erbij en wachten. Ook deze keer duurde het niet lang en ook deze keer sla ik mis. Alles bij elkaar sla ik 8x mis!!! Ik begin mij af te vragen waarom. Dan kom ik tot de conclusie dat mijn nieuwe aasje misschien te hard is waardoor ik de haak niet goed kan zetten.

Gefrustreerd na de 8ste misser besluit ik te stoppen. Het nieuwe aasje werkt goed maar moet ik de volgende keer op de hair proberen. Ach, wat proberen. Ik weet zeker dat ik dan wel vang en wanneer dat zo is lezen jullie dat in mijn volgende blog.

Al met al was het een teleurstellende dag.

2 opmerkingen:

  1. Weet nog steeds niet wat het nieuwe aasje is. Geheim van de smit?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor jou geen geheim Fer, dat hoor je wel op onze volgende sessie ;-)

      Verwijderen