zondag 30 november 2014

Wereldstek!

Ferry had begin van de week een appie gestuurd of we zondag nog op jacht gingen. Normaal gesproken is mijn antwoord direct jahhhhh maar ik had een druk weekend voor de boeg met zaterdags ook nog een bezoek aan de hengelsportbeurs. Uiteindelijk won mijn jagersdrang het van de vermoeidheid dus zaterdagavond geappt dat mijn peilen gescherpt waren. Het bezoekje aan de beurs had mij weer de nodige euries gekost en in tegenstelling tot voorgaande jaren had ik mij alleen gefocust op spullen voor de Esox Lucius.
Helaas kon Edwin niet want hij moest werken. Robert daarentegen roept al weken dat hij ook een keer mee wil maar hij heeft geen roofvisspullen. Blijkt dat hij zaterdag een bescheiden uitrusting heeft aangeschaft dus met z'n drieën op rooftocht. De snoeken waren behoorlijk actief en al snel kreeg Robert de eerste aanbeet maar helaas, een losser. Niet veel later kreeg ik op mijn streamer een aanbeet en man wat een klap! Resultaat een mooie dikke van een kleine meter.
Het werd rustiger in het water, het leek wel of ze waren gestopt met jagen! Had dat te maken met de koude temperatuur of was er sprake van lichte dressuur? Wij vissen namelijk iedere week op de wereldstek. Wij vroegen ons dan ook af hoe lang het nog zal duren dat wij hier van die grote snoeken blijven vangen. Want groot zijn ze voor een poldersloot van amper een meter diep.

Maar goed, zolang we vangen is het hier leuk. Ferry en Robert waren met een ratelplug bezig en dat liep niet echt. Verschillende pluggen geprobeerd maar niets! Tot ik kort na mij eerste ook nog de tweede ving op mijn streamer.

 Toen Ferry en Robert dat zagen was de keus snel gemaakt. Langzaam vissen met een traag zinkende streamer. Dat dit hun geen windeieren legden, lagen, gelegd hebben or whatever bleek al snel. Zij kregen de nodige aanvallen voor de kiezen maar hun streamers werden alleen maar korter. Totdat, totdat............ VISSSSSS. Hangen, ook Ferry was van de nul. Een prachtige vis van bijna 80 cm. Vol ongeloof zeiden wij tegen elkaar 'hoeveel grote vis zwemt hier in hemelsnaam'?
Nu alleen Robert nog. Hij had inmiddels van mij een tweetal streamers geprobeerd omdat dit nog niet in zijn uitrusting is opgenomen. Maar ik denk dat er na vandaag zeker een aantal gekocht gaan worden. Want ook Robert pakte een mooie. Hij wierp de streamer onder een brug en tergend langzaam, met korte rukjes, als een volleerd snoekvisser naar zich toe. In het midden, vlak onder het oppervlak, dook een snoek van 81 cm op de streamer. Stilletjes, leek wel of Robert ergens van onder de indruk was, drilde hij de snoek zodat deze geland kon worden. Ook Robert was van de nul.

En dan te bedenken dat Robert er nog 2 gelost en 2 gemist heeft, Ferry ook een paar missers en ik ook nog 2 gelost en 2 gemist!!! Het gilt hier van de grote snoek, wat een wereldstek. 

Moe maar voldaan nog even heel kort ergens anders geprobeerd maar het was eigenlijk al te gek. Wat een supersessie!

Till next time!


2 opmerkingen:

  1. Idd ongelofeloos hoeveel snoeken er hier gelicht worden. Leuk dat Robert er toch één kon landen. Zelf heb ik maar één aanbeet gehad en verzilverd, voor mij was het aan de magere kant, wellicht door mijn invalide streamer.

    BeantwoordenVerwijderen