zondag 2 november 2014

Laatste pensessie????

Ferry stuurde een Whats Appie of we zondagochtend nog op jacht gingen met de penhengel. Het zou prima weer worden en waarschijnlijk de laatste mooie dag van het jaar. Edwin kon helaas niet en ik kon alleen in de ochtend. Dus om 07.00 uur afgesproken met Ferry. Om die tijd begint het net een beetje licht te worden en onderweg naar de afgesproken plek moest ik even stoppen om een foto te maken. Wat een prachtige lucht zo 's morgens vroeg.


Daar aangekomen even bijgepraat en een vijftal voerplekken aangelegd. Nu de hengels in orde maken en de stekken afromen. Er stond nog een behoorlijke bries wat het toch wel fris maakte al zag het er zeker niet zo uit. Vol goede moed en hopend op een karper stonden we te genieten van alles wat om ons heen te zien was. Een uurtje later nog geen aanbeet gehad maar nog erger, ook geen teken van karper in de buurt. Ik had wel een snoek zien jagen en had voor de zekerheid 's morgens ook een spinhengel in de auto gelegd. Even getwijfeld maar kon de verleiding toch niet weerstaan. De beugel van de penhengel open en naar de auto mijn spinhengel in paraatheid brengen. Na 3 keer gooien dook er al een grote snoek op mijn Aussie Frog. Helaas niet goed gepakt dus een losser. Maar er was activiteit. Nog een paar keer gegooid maar de snoek liet zich niet meer zien. Dan maar aan de andere kant van de weg de plug erin en na 5 keer gooien was de eerste snoek een feit. Een prachtig exemplaar van 78 cm.


Euforie ten top! En ook Ferry kon de verleiding niet meer weerstaan en pakte zijn spinhengel uit de auto. Ik stond intussen lekker te gooien met een schuin oog naar mijn pennetje. Want ja, hij kan zomaar wegschieten. Er gebeurde van alles behalve dat hahaha. 

Ook Ferry stond inmiddels lekker te werpen en hoe mooi kan het zijn als je tegelijk een snoek haakt! Ik riep 'Fer, ik heb er weer een' waarop Ferry antwoordde 'ja, ik ook'. Die van mij was kleiner dan de eerste maar dat maakt natuurlijk niets uit. Ferry had een forse aan de plug dus snel mijn snoek op de droge en Ferry assisteren. De kade was nogal hoog waardoor de snoek geschept moest worden. Mooie foto's werden gemaakt en de vissen konden weer terug.


Als blikken konden doden had hij zijn tandjes, die ik inmiddels in mijn duim gevoeld had, niet nodig. 

Tja, 8 maanden geen snoek vastgehouden moest ik toch weer even moed verzamelen om de kiewgreep toe te passen. En dan ga je fouten maken dus een paar tanden in mijn duim. Bloeden alsof ik dood ga en het wilde maar niet stollen. Doekje er om, knoop er in en verder.Dat de snoek van Ferry vol agressie zat was wel te zien aan de aanbeet. Hij had de plug volledig tot zich genomen. En fuck, wat een gebit!
Om de vis niet teveel te beschadigen even met twee tangen de dreggen eruit gehaald. Gelukkig werkte de snoek goed mee.

Rechts een prachtige foto van een buffel met een lengte van 85 cm! En dat gewoon in een polderwatertje.Een foto van de vissen die wij tegelijkertijd vingen. Het was voor ons een speciaal moment omdat wij nog nooit tegelijk een vis hadden gehaakt.
Inmiddels hadden wij besloten om de pensessie op karper te beĆ«indigen omdat er totaal geen leven in zat. Dus vol op de snoek. Maar ook op deze stek was het helemaal stil gevallen. Maar we mochten niet klagen, 3 snoeken in een tijdsbestek van 2,5 uur. Dus op naar de volgende stek(ken). We hebben er nog een aantal verspeeld waarvan ik een hele zware. Deze kwam niet eens boven en helaas schoot de plug los. 

De laatste stek was in mijn woonplaats. Bij een bruggetje had Ferry een aanbeet gehad maar helaas niet goed gehaakt. Ook na nog een paar worpen hapte de snoek niet meer. Ferry liep verder. Maar verandering van spijs doet eten dus ik dacht, ik gooi mijn Aussie Frog er naartoe. Na 2 keer gooien een aanbeet en deze zat goed vast. Snoek nr 3 voor mij en het kon niet meer stuk.


Kort hierna was het tijd om naar huis te gaan. Totaal hebben we 4 snoeken gevangen in 3 uur tijd. 
Het was weer een geslaagde sessie ook al was de intentie om een najaars karper te vangen maar als het niet wil dan moet je improviseren.

Groet Harry3 opmerkingen: