zondag 22 december 2013

Doodaas sessie (vervolg)

Na mijn eerste doodaas sessie met Ferry (http://visverslag.blogspot.nl/) van vorige week had ik de smaak direct te pakken. Aan het eind van deze sessie had ik besloten de week erop weer te gaan en ook Ferry dacht er zo over. Gelijk afgesproken de zondag voor kerst nog even te jagen op de Esox Lucius. Ook Robert, een andere vismaat, was enthousiast geworden van onze verhalen over doodaas vissen en vroeg of hij mee kon. Natuurlijk was dat goed!
Het zou een mooie dag worden met wind, regen en een dosis vol goede moed. Helaas..... moest Ferry verstek laten gaan. Vorige week had hij al een peesontsteking in zijn rechterknie en daar was dit weekend ook nog pijn in zijn linker enkel bijgekomen, jammer!
Robert had nog nooit met doodaas gevist dus vertrouwde volledig op mij. Ik heb tenslotte al één sessie met doodaas gedraaid dus ben hier zeer ervaren in hahahahahaha. Uiteindelijk moet je het toch zelf uitvinden en de spots zoeken, dus op pad. Wij hadden afgesproken op de stek waar ik vorige week werd omsingeld door 21 AOW'ers.
Een water waarvan ik denk dat het potentieel heeft. Na anderhalf uur de dobbers driftend de driesprong af laten zoeken naar snoek, besloten wij naar de volgende stek te gaan. Een water van ongeveer 10 meter breed en 2 meter diep gelegen tussen twee bruggen. Hier had ik de week ervoor een grote verspeeld :-(
Na ongeveer een half kwam een restaurant eigenaar (bekende van Robert) met twee heerlijke bakken koffie met kerstkransjes aanzetten. Dit was zeer welkom!
Maar ja, daar kwamen wij niet voor. Na ook op deze stek anderhalf uur op verschillende dieptes te hebben gezocht toch besloten om de volgende stek te bezoeken.
Deze was bij een gemaal in een kanaal. Hier was ik nog nooit eerder geweest tijdens mijn karpersessies dus helemaal nieuw voor mij. Deze stek was vol in de polder en daar stond zo'n harde wind dat we niet te dicht bij de rand van het kanaal moesten staan want bij een flinke rukwind............
Ook hier weer de dobbers anderhalf uur op verschillende dieptes laten driften maar tevens zonder succes. Op naar de volgende stek, hetzelfde kanaal maar dan bij een kleine ophaalbrug. We zaten aan één kant van de brug toen Robert besloot een hengel aan de andere kant van de brug tegen een boot aan te leggen. Prima gedachte!
Maar toen hij daar stond met de hengel in z'n hand vertrok zijn andere. Ik pakte zijn hengel, sloeg aan en hanguhhhhh. Robert kwam aangerend waarop ik hem zijn hengel gaf. Een korte explosieve dril bezorgde ons weer moed. Yes, het harde werken werd beloond met een prachtige snoek van ongeveer 65-70 cm.
Het was inmiddels wel erg hard gaan regenen dus we besloten te verkassen naar een viaduct waar wij nog even hebben genoten van Robert zijn vangst.
 
Groet Harry

2 opmerkingen:

 1. OK dan, de nodige stekken bezocht. Mooi voorwerk voor de vervolgsessies waar ik hopelijk wel weer present ben. Wist niet dat Robert zo fotogeniek was, hij staat bijna op iedere foto ;-)
  De snoek ziet er groter uit dan aangegeven, zeker kijkend naar de beste kop, waarschijnlijk een mannetje. Mannen onder elkaar, hahaha.

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, volgende keer ook foto's van mijzelf maar dan wel met vis ;-)

   Verwijderen