zaterdag 27 april 2013

Een Giebel?

Het is vrijdag namiddag en na een geslaagde sessie het afgelopen weekend, jeukte mijn handen om nog even naar 't Beemster putje te gaan. Het is al 16.45 uur dus even met moeders overlegd wat we gaan eten en hoe laat. Het wordt lasagne. Alles bakken en dan nog in de oven duurt minimaal 5 kwartier dus snel in de auto. 'S morgens had ik al een lekker voertje gekookt dus snel een klein emmertje vullen en op naar de waterkant. 
Op de stek aangekomen op twee plekken wat lokvoer gedumpt. De penhengel in elkaar gestoken en de lijn te water. De activiteit in het water was enorm. Nog niet wetende of dit nu karper is of een andere vissoort. Na 10 minuten het eerste teken van leven. De dobber draait een beetje in het rond, wat de vis verraadt. Na ongeveer 30 seconden, en wat duren die dan lang, trekt heel langzaam het pennetje weg onder het wateroppervlak. Ik sla aan en een zeer korte dril doet mijn hart sneller slaan. Grrr, helaas een losser. Nieuw aas op de hair en weer opnieuw proberen. Inmiddels zat ik al ruim een half uur toen ik een sms´je kreeg dat de lasagne de oven in ging. Wilde ik nog wat vangen dan moest het snel gebeuren.Gelukkig na een minuut of 5 zag ik mijn dobber draaien en heel langzaam op en neer bewegen. De adrenaline schoot door mijn lijf en ik was helemaal klaar om aan te slaan. Tergend langzaam ging mijn dobber naar onder om vervolgens direct weer naar boven te schieten. Alert blijven Harry, hij kan elk moment weglopen. En yesss, de dobber wordt volledig onder water getrokken waarop ik aansla. Veel strijd is er niet dus ik wist eigenlijk direct dat het geen karper was. Maar wat dan wel? Eenmaal in mijn net en op de kant sloeg de twijfel toe. Is het een Giebel? Snel een foto gemaakt en de vis weer veilig terug in het water.


Eenmaal thuis gelijk het internet op en zoeken naar afbeeldingen van een Giebel. Jawel hoor, volgens mij is het echt een Giebel. Voor de zekerheid de foto nog even op Facebook gezet en aan andere vissers de bevestiging gevraagd. En die kreeg ik. 
Het was een korte sessie maar ben zeker tevreden over de vangst. Wat kan vissen in de polder toch leuk zijn!

Grtz Harry

1 opmerking:

  1. Harry,

    Lekker hoor, die lasagna dan! ;-) Maar natuurlijk ook leuk om onder druk je eerste giebel ooit te vangen. Congratz. Leuk verhaal.

    Grtx,
    FER

    BeantwoordenVerwijderen