zondag 28 oktober 2012

Zomeravond Simajaput

Het is alweer een paar weken geleden dat ik op een mooie zomeravond ging vissen met mijn zoon Roy (9). Wij hadden er zin. Ik was thuis met een verbouwing bezig en Roy, tja die wil altijd wel op karper vissen. Bij de waterkant aangekomen een mooie stek uitgezocht en de hengels uitgeworpen. Na een klein uurtje kregen wij een run. De afspraak is dat Roy altijd de vissen mag drillen. Zo gezegd zo gedaan en Roy pakte de hengel en begon met de dril. Ik kon gelijk aan de actie op de hengel zien dat het om een leuke vis ging. Toen Roy ongeveer een minuut of 10 aan het drillen was werd het wel een beetje zwaar en vroeg mij of ik het wilde overnemen. Zoals een goed vader betaamt gaf ik aan zijn verzoek natuurlijk geen gehoor hahaha. Ik zei tegen hem dat hij de hengel op het gras moest zetten met zijn voet erachter. En zoals een goed zoon betaamt luisterde hij wél.
Na een dril van ruim 15 minuten mocht ik Roy assisteren en de vis scheppen. Ik moet zeggen dat ik niet verwacht had dat het zo'n beste vis zou zijn! Een prachtige schub van nét geen 12 kg. Wat een resultaat voor een jochie van 9 jaar.
Het is deze avond bij deze prachtige schub gebleven. De volgende avond wilde Roy weer vissen. Tja, na zo'n prachtige schub kan ik mij dat heel goed voorstellen. Even met mams overlegd of zij nog iets in petto had deze avond. Zij zei, gaan jullie maar lekker vissen dan ga ik wel iets leuks doen met Jordie. Jordie is mijn oudste zoon van 11 jaar die ook wel van vissen houdt maar helaas niet besmet is geraakt met het karper virus. Met hem ga ik dus regelmatig op witjes vissen.
Maar goed, op naar de Simajaput en kijken of wij weer zo'n mooie vis kunnen vangen. Roy wilde weer op dezelfde stek zitten dus wat heb ik dan nog te vertellen haha. Een boilie op de hair van Cobri Baits en Roy laten werpen. Het bleef lang stil en Roy had ook zijn 3 meter telescoop hengel meegenomen, dus daar maar even mee pielen. Een paar maden erop en hengelen maar. Met zo'n stokkie vang je altijd wel wat en zo ook deze keer weer. Een klein rovertje.
Maar waar kwamen we ook alweer voor, oh ja karper. Na twee uur een heel voorzichtige aanbeet. Swinger liep heel langzaam op en toen weer naar beneden. Even laten gaan zei ik tegen Roy en ik had het nog niet gezegd of de swinger liep heel langzaam op waarna mijn baitrunner afliep. Roy pakte de hengel en begon te drillen. Na een minuut of 15 had hij een prachtige spiegel van bijna 9 kg geland. Trots als een pauw ging hij weer op de foto. Weer een geslaagde sessie van een paar uurtjes in de avond.

2 opmerkingen:

 1. Mooie vissen! Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij op de Simja put.

  Grtx,

  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Fer, er zitten zeker mooie vissen! Maar vooral het struinen achter het riet maakt deze put zo interessant ;-) We gaan zeker snel weer terug :-)

  Grtz Harry

  BeantwoordenVerwijderen