woensdag 25 januari 2017

In de sneeuw

Het wordt serieus kouder en dat doet ons snoeken hart sneller kloppen. Met Ferry en Edwin afgesproken aan de ringvaart bij mij op het dorp. Ferry was mooi op tijd maar Edwin was er nog niet. De hengels opgetuigd en de montages te water. Fer had bedacht één met doodaas onder de dobber en één op de bodem. Ikzelf had twee dobbers boven de aasvissen.

Na iets meer dan anderhalf uur geen teken van leven, dus de boel opgepakt en een andere locatie besproken. Edwin was er nog steeds niet en na wat whats app verkeer liet hij weten niet te komen.
Fer en ik wisten een plek waar onlangs een nieuwe sluis is aangelegd tussen de polder en het Ijsselmeer. Na kort beraad in de auto en gaan!
De vier montages gingen aan de kant van de polder te water. Omdat Ferry moeilijk stil kan zitten :-) ging hij van bovenop de sluis met een klein shadje in de weer.
Helaas bleef het ook hier stil en was er geen teken van leven. Zelfs niet het wegspringen van speldaas, dus wij hadden geen vertrouwen in deze stek.

Even verderop weet ik nog een sluis met een mooi stukje land erbij dus daar naartoe. Het is nog geen 5 minuten rijden dus alle troep zo de auto in hahahaha.
Aangekomen een adembenemend uitzicht maar in mijn ooghoek zag ik ook een bordje aan het hek waar wij doorheen moesten. En jawel, verboden toegang artikel huppeldepup! Maar zoals een goed en integer ambtenaar betaamt hadden wij daar maling aan. Ook hier gingen de 4 montages te water en Ferry pakte ook nog even zijn spinhengeltje met dat kleine shadje eraan. Hij liet hem langs de kant zakken en direct dook er een aardige snoek op. Helaas brak de lijn maar heeft Ferry hem wel gezien. Balen dus maar het belooft goeds.

Ferry liep naar de auto om een nieuwe shad te pakken toen mijn dobber aan de hobbel ging. Al hobbelend maar heel langzaam verplaatste de dobber zich. Bammmm, hanguhhhh. Wat was deze vis welkom want het was een taaie ochtend.
Hierna bleef het stil maar dit is zeker nog een plek om terug te keren. Het was inmiddels ook alweer tijd om huiswaarts te keren. Till next time!


1 opmerking:

  1. Mooie plaatjes en een mooi verhaal om nog eens te herhalen! Moederloeders van een snoeken here we come!

    BeantwoordenVerwijderen