maandag 8 juni 2015

Hunger 4 carp part 2

Na de blank van afgelopen weekend moest ik toch nog even vissen. Dus maandag even met mijn nieuwe Dwarf 6" op stap, met dank aan Co Schijf van Cobri-Baits.
Een lekker kort stokkie waarvan ik denk dat ik de kerp makkelijker uit lelievelden en bij obstakels vandaan kan houden. Maar dan moet je wel eerst vis vangen!

Het decor was een stadsvijver met een versmalling halverwege en twee lelievelden. Uitstekende plek dus zou je zeggen. Nu is dit een water waar erg veel wordt gevist en de vissen extreem voorzichtig zijn. Mijn tactiek is dan ook niet voeren maar gewoon twee plaatgeknepen maiskorrels op de haak.
Het was prima weer met af en toe een kabbeltje op het water. Dit maakte het wel iets lastiger om de kerp te spotten maar uiteindelijk.........................

Na een half uurtje een draaiende pen, alert blijven!!! De adrenaline doet mijn lichaam in opperste staat van paraatheid brenegn. Een opsteker gevolgd door het schuin weglopen van de pen. Kabammm, hangen. Zoals verwacht wilde de kerp direct de comfort zone in, ofwel de lelievelden. Nu moest de Dwarf bewijzen waarvoor ik hem had aangeschaft. Onder de Dwarf heb ik een heel klein molentje hangen opgespoeld met gevlochten lijn. De molen blokken was mijn enige optie en ik moet zeggen dat de Dwarf mij niet heeft teleurgesteld. Met het grootste gemak kon ik deze krachtpatser uit de lelievelden houden waarna hij de andere kant op zwom het vrije gedeelte in. Nu rustig de slip zijn werk laten doen en met de vinger bijsturen. Er leek geen eind aan te komen, heerlijk gewoon!
Uiteindelijk moest hij zijn meerdere erkennen en na nog twee korte vluchtpogingen gaf hij het op. Met een stuk plastic half over zijn kop het net in en de buit was binnen.
Eenmaal op de mat en onthaakt viel mij de grote bek op van deze vis. Ook de lippen zijn eigenlijk niet van het type vis dat hier normaal rond zwemt. Zou deze vis elders gevangen zijn en hier weer uitgezet? Ik zal het nooit weten.
Nog even een paar foto's en dan weer rustig terug in zijn habitat. Omdat ik alleen was maar gelukkig wel mijn fototoestel bij mij had, kon ik met de zelfontspanner nog een mooie foto maken.
Toch nog een karper en de Dwarf getest. Ben met beide zeer tevreden!2 opmerkingen: